Energiezuinig kantoor opgeleverd met betonkern aktivering

Terug

14-12-2007 

Opdrachtgever: Simon Benus
E, W & Klimaat
installaties: Aalbers
ICT: Aalbers ICT & netwerken
Adviseur: Mars Adviesbureau
Verwerving: bouwteam
Oplevering: jan 2008


Deze week is dit moderne bedrijfspand ingebruik genomen. Vooraf is met de opdrachtgever een budget en programma van eisen opgesteld, waaraan het gebouw moest voldoen. Voorwaarde voor de E en W installaties was een duurzame en energetisch zuinig gebouw.


Het gebouw wordt voorzien van warmte d.m.v een warmtepomp in combinatie met een open bodembron. Hiermee kan het gebouw worden verwarmd en gekoeld. De afgifte gebeurd d.m.v. een zgn. "betonkern aktiverings systeem" waarbij de leidingen voor het verwarmen of koelen, in de contstructie vloeren van het gebouw zijn aangebarcht.

Op deze manier een gebouw verwarmen of koelen, is zeer energie bespardend doordat in het gebouw geen nuts gas aansluiting is aangelegd. Door een geavanceerd gebouw beheersysteem, is het gedurende het hele jaar een constante binnentemperatuur in het gebouw. Aanpassingen, instellingen en storingen in de intallatie kunnen op afstand worden uitgevoerd.

Verlichting in het gebouw wordt bestuurd via een geavanceerd lichtregelsysteem.Aalbers
Twitter
RT @ArnoudGils: Leren van elkaar is samen bouwen! @VanWijnenGroep https://t.co/8nJRkwP6uS...
Aalbers Installatietechniek 1 min · In samenwerking met Peter van Dijk Projects en in opdracht van Akor Bouw uit R… https://t.co/hfnSNjCck4...
AtechEnergy promotiefilm gemaakt door Hassing Filmproducties. https://t.co/peJ0WIRb5d https://t.co/peJ0WIRb5d...