Nieuws...!

Aalbers gestart met werkzaamheden parkeergarage (11000 m2) Emmen

Opdrachtgever: Gemeente Emmen
Hoofdaannemer: Hegeman
Adviseur instal.: Wickerhof
E- & W werken: Aalbers
Verwerving: bouwteam
Oplevering: september 2010

De garage bestaat uit 2 ondergrondse bouwlagen van elk 5500 m², waar 370 parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor het winkelend publiek van Emmen. De garage is voorzien van 3 trapopgangen, waarvan 1 voorzien is van een glazen lift. Het skelet is opgebouwd uit prefab balken en kolommen met als tussenvloer kanaalplaten en als dek breedplaatvloeren die tussen de prefab balken van 40 ton "gehangen" worden. De garage is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem, Camerabeveiliging, moderne verlichting, brandmeldinstallatie en CO/LPG detectie zoals bij een ondergrondse garage gebruikelijk is.

Projectleider Anne Alkema Gemeente Emmen: “We maken nu ook een opgang, die straks gekoppeld kan worden aan de Traverse. Op die manier kun je straks droog van je auto naar de entree van het theater en het belevenspark.
Ook wordt de ruimte boven het dak van de parkeergarage een meter dik in plaats van enkele centimeters. “Het plein krijgt allerlei voorzieningen. Dat betekent dat je leidingen en elektriciteit in de bodem moet kunnen aanleggen; een paar centimeter is dan niet voldoende!”

Top 5
Het wordt een hele mooie parkeergarage, zegt Alkema enthousiast. “Goede verlichting, camerabewaking, ruime plekken waar je makkelijk in draait… Laatst stond in de ANWB-Kampioen een onderzoek naar parkeergarages in Nederland. Deze garage hoort zeker thuis in de top 5!” De nieuwe parkeergarage levert 370 extra plaatsen op.