Nieuws...!

Herontwikkeling Eemsmondgebouw Delfzijl

Architect: Team 4 architecten
Opdrachtgever: TCN SIG Real estate
E & W werken: Aalbers
ICT: Aalbers ICT
Verwerving: bouwteam
Opp. kantoren: 4000m2

TCN heeft onlangs het Eemsmondgebouw aangekocht en ontwikkelt het tot een markante locatie, waar Rabobank Noord-Groningen haar back-office activiteiten gaat clusteren. Vanaf voorjaar 2009 worden deze services ondergebracht in het Eemsmondgebouw te Delfzijl. Dit kantoorgebouw aan het Maritiem Kwartier van Delfzijl wordt door TCN herontwikkeld tot een hoogwaardig kantoor voor diverse huurders in de dienstverlenende sector. Met Rabobank Noord-Groningen is een langdurige huurovereenkomst afgesloten. Rabobank gaat 4 verdiepingen huren met een totale oppervlakte van ca. 2.000 m2.

Alle E & W installaties zullen compleet worden vernieuwd. Bijzonder is de gevel contstuctie die wordt uitgelicht met een moderne LED verlichting.  Aalbers heeft met een leverancier hiervoor een proef opstelling gemaakt.

Het Eemsmondgebouw in Delfzijl is vooral bekend door de betonplastieken van kunstenaar Jaap van der Meij, waarmee de vier kopgevels en de gevel aan de laagbouw zijn afgewerkt. Bij de entree staat bovendien een sculptuur ‘de koning van de Wadden’ van dezelfde kunstenaar. Het ontwerp van dit gebouw stamt uit 1969. Het werd in 1972 in gebruik genomen door de rijksdiensten voor het onderhoud en de reparatie van zeebakens.

TCN Groningen heeft het gerenommeerde architectenbureau Team 4 Architecten een ontwerp laten maken voor de herontwikkeling van het markante gebouw, waarbij de plastieken blijven behouden en door middel van een nieuwe “gevlochten” façade aan elkaar worden verbonden. Tjalling Dijkstra, TCN Groningen: ‘Door de herontwikkeling geven wij het gebouw en het gebied een nieuwe impuls. De komst van het kantoor van de Rabobank is uiteraard erg belangrijk voor de werkgelegenheid en de vitaliteit van de stad Delfzijl. Het gebouw zal -geheel in lijn met haar rijke maritieme historie- een baken zijn in Delfzijl.’