Nieuws...!

Nieuwbouw 40 woningen Hoogeveen

Opdrachtgever: Bouwfonds
Hoofd aann.: Ter Stege, Hoogeveen
E & W install.: Aalbers
Oplevering: 2010

Hoogeveen - De bouwondernemingen Bouwfonds en Heijmans gaan op het Vlinderplateau Zuid de komende tijd verschillende starterswoningen bouwen. Het Vlinderplateau Zuid is één van de laatste projecten in de wijk Erflanden.

Naast het bouwen van de starterswoningen wordt het gat in de geluidswal gedicht. Hierdoor komt de ontwikkeling van woningen door Megahome.nl in de aangrenzende gebieden, Tuinstad Zuidoost en het westelijk gedeelte van het Bosmilieu, in een stroomversnelling.

Starterswoningen snel verkocht
De starterswoningen die Bouwfonds en Heijmans gaan bouwen op het Vlinderplateau Zuid gingen als warme broodjes over de toonbank. Alle betrokken partijen zijn zeer tevreden dat starters tijdens de recessie toch voldoende mogelijkheden zien om een woning te kopen. Starters op de woningmarkt konden bij aanschaf van een woning gebruik maken van een koopsubsidie. Deze subsidie heeft als doel dat meer mensen met lagere of gemiddelde inkomens een eigen woning kunnen kopen. De koopsubsidie is gegoten in de vorm van een uitgestelde betaling van ruim €8000,-. Dit bedrag moet pas bij verkoop van de woning betaald worden aan de gemeente. De kopers kunnen hierdoor