Nieuws...!

Nieuwbouw Multifunctioneel Centrum Onstwedde

Opdrachtgever: Gemeente Stadskanaal
Architect: Jorissen Simonetti Architecten
Adviseur: Stabiel advisering, Rijssen
E- & W werken: Aalbers
Oplevering: 2011

Onlangs heeft Aalbers de opdracht verworven voor uitvoeren E, W en ICT installaties voor nieuw te bouwen Mulltifunctioneel Centrum te Onstwedde.

De opdrachtsom E- en W installaties bedraagt
EUR 1.000.000,--

 Eind 2009 werd bekend gemaakt dat in Onstwedde een multifunctionele accommodatie wordt gerealiseerd. Het bijzondere aan deze aankondiging was de gelijktijdige bekendmaking van een in Nederland uniek onderwijsconcept in deze nieuwe MFA.

Aan de Boslaan in Onstwedde staat in 2011 een gloednieuw gebouw dat plaats biedt aan zo'n 475 leerlingen. De naam van het gebouw, De Bast, weerspiegelt de bescherming van deze vernieuwende leerlijn van peuterspeelzaal tot pubertijd. Binnen het onderwijsconcept zijn het primair en voortgezet onderwijs op elkaar afgestemd. De verschillende units, gebaseerd op de leerjaren, vinden elk hun eigen herkenbare plek binnen het gebouw. Docenten uit het primair en voortgezet onderwijs stemmen hun manier van werken op elkaar af. Concreet betekent dit bijvoorbeeld een gezamenlijke visie op de manier van lesgeven, de begeleiding van leerlingen en de vakinhoudelijke invulling.