Nieuws...!

Nieuwbouw Multifunctioneel Centrum Veendam

Opdrachtgever: Gemeente Veendam
Hoofdaannemer: Hako Bouw, Veendam
Architect: van Manen & Zwart
E- & W werken: Aalbers
Adviseur: Sijperda, IJlst
Startbouw: juli 2010
Oplevering: 2011

De gemeente Veendam en Compaen presenteerden 9 december de plannen en tekeningen voor het, nog nieuw te bouwen, multifunctioneel centrum aan het Jan Salwaplein.

Dit centrum gaat straks onder andere onderdak bieden aan de medewerkers van Compaen, aan activiteiten voor ouderen en jongeren. In het centrum komt niet alleen Compaen, met al haar dienstverlening waaronder het Jongerencentrum, maar ook andere partijen worden er gehuisvest, zoals de GGD, Humanitas en de zelfstandige eenheid sport van de Gemeente Veendam. De krachten worden gebundeld, om de inwoners van Veendam nog beter van dienst te kunnen zijn.

Compaen meent met dit centrum in te spelen op wat de inwoners van Veendam willen. 'Het wordt een gebouw van, voor en door Veendammers', aldus directeur/bestuurder Johan Brongers van Compaen. 'Dit gebouw geeft een impuls aan Veendam, juist nu! We hebben de bouwvergunning aangevraagd en zullen in januari 2010 gaan aanbesteden. We streven erna om dit project, in hoeverre mogelijk, lokaal te kunnen uitvoeren. Daarnaast willen wij met dit project jongeren en langdurige werklozen uit Veendam de gelegenheid geven werkervaring op te doen.'

In het voorjaar van 2011 moet het 120 meter lange gebouw klaar zijn voor gebruik.