Nieuws...!

Nieuwbouw woningen en winkelcentrum Hoogezand

Opdrachtgever: Lefier, Hoogezand
Hoofdaannemer: Jorritsma Bouw
Architect: KAW architecten
E- & W werken: Aalbers
Adviseur: Schreuder groep
Startbouw: mei 2010
Oplevering: 2012

Nieuwbouw Pleiaden Woldwijck
Aan De Pleiaden in Woldwijck zal vanaf de zomer druk worden gebouwd. Er komt een nieuw wijk- en gezondheidscentrum, de C1000-supermarkt wordt uitgebreid én er worden nieuwe appartementen gebouwd. Het plan heeft een doorlooptijd van 2 jaar.

Het plan wordt gefaseerd uitgevoerd. Eerst wordt de C1000 uitgebreid en de parkeergelegenheid verplaatst naar de ‘achterkant’. Daarna wordt er een nieuw wijkcentrum gebouwd met daarboven 19 appartementen. In het complex komen ook nog vier winkelruimtes. Het complex komt gedeeltelijk op het terrein waar het bestaande wijkcentrum ligt. Die zal worden gesloopt. Eerst voor de helft, zodat het oude wijkcentrum tijdens de bouwwerkzaamheden gewoon dienst kan doen. Na oplevering van het nieuwe wijkcentrum rond de zomer van 2010, wordt het andere deel gesloopt.

Tenslotte wordt er een 10 bouwlagen tellende ‘woontoren’ gebouwd met 35 appartementen en 2 penthouses. Op de eerste twee bouwlagen komt een gezondheidscentrum met huisartsen, apotheek, fysiotherapeut en psycholoog. Naar verwachting zal de woontoren er rond de zomer van 2011 staan. Woldwijck heeft dan een compleet nieuw aantrekkelijk centrum!