Nieuws...!

Innovatieve toepassingen worden gevierd bij COA Ter Apel

Op dinsdag 27 september is op het project COA Ter Apel, de 100e door Aalbers geproduceerde modulaire prefab installatie skid, feestelijk onthult. Frits Aalbers heeft deze handeling tezamen met BAM regio directeur Tiede Swart, verricht.

Tiede Swart prees hierbij de zeer goede relatie en innovatieve samenwerking tussen BAM Bouw en Techniek met Aalbers.  

 

Perbericht BAM, Dagblad v/h Noorden d.d. 28-9-2016

Innovatieve toepassingen worden gevierd bij COA Ter Apel. 

Op dinsdag 27 september a.s. om 12.30 uur wordt de 100e skid geplaatst op de bouwplaats van COA Ter Apel. Een heugelijke gebeurtenis omdat een dergelijke prefab installatie nog niet eerder is toegepast. BAM is verantwoordelijk voor het ontwerp van de skid en heeft in samenwerking met Aalbers Installatietechniek de uitvoering gerealiseerd. Een mooie samenwerking die heeft geleid tot een nieuw concept, en dat mag gevierd worden!

  In Ter Apel wordt een noodopvang gerealiseerd voor 2.000 vluchtelingen in opdracht van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het nieuw te bouwen asielzoekerscentrum bestaat uit 258 woningen en algemene gebouwen zoals een basisschool met sporthal, kantoren, gezondheidscentrum en ontvangstruimten. BAM is verantwoordelijk voor de realisatie van het project evenals het beheer en onderhoud tot 2040. Het betreft een zeer uitdagend project omdat de bouw inclusief voorbereiding maar twee jaar beslaat. Vanaf september vorig jaar zijn de eerste woningen al in gebruik genomen, het project wordt in december 2016 compleet opgeleverd.

Efficiency

Om het omvangrijke project zo efficiënt mogelijk te realiseren is en wordt gebruik gemaakt van een prefab installatie-skid. De skid (of samenbouw) is een unit welke is voorzien van verwarmingsketels, ventilatie-units, Vloerverwarmingsverdelers, monitoring en zonnepanelen. Monitoring is een belangrijk onderdeel van de skid, dankzij deze techniek is BAM in staat om de installatie te bewaken op een goede en veilige werking (denk hierbij aan bijvoorbeeld legionella en een gezond klimaat in de woningen). Met behulp van de productielijn van Aalbers Installatietechniek was het mogelijk om de skid met hoge efficiency te realiseren.

Door het gebruik van de skid hoeft er op de bouwplaats minder gemonteerd te worden wat ten goede komt voor de bouwsnelheid. Wanneer de skid gekoppeld wordt aan de installaties in de woningen zijn deze al klaar voor gebruik.  Mede door de toepassing van deze skid kan BAM de kwaliteit van de installatie borgen voor de komende 24 jaar. Door de standaardisatie van de skid kan onderhoud en/of vervanging eenvoudig plaatsvinden.

Veilig en comfortabel

Iedereen wil een veilig en comfortabel onderkomen hebben. BAM is blij om een bijdrage te mogen leveren aan het wooncomfort van vluchtelingen in Ter Apel.