Nieuws...!

Aalbers werkt mee aan renovatie De Stroomversnelling

Opdrachtgever: Ballast Nedam
E&W installaties: Aalbers
Oplevering: juli 2016

Aalbers werkt mee aan De Stroomversnelling!

In samenwerking met Schouten Techniek uit Noord Holland, gaat Aalbers in opdracht van Ballast Nedam 21 woningen in Stadskanaal energieneutraal renoveren, Ofwel "Nul op de meter". De woningen zullen worden voorzien geavanceerde duurzame technieken, waardoor de woningen energieneutraal zullen worden.
De bouw is deze week gestart en de woningen vallen onder de landelijke landelijke richtlijn “De Stroomversnelling”.

De Stroomversnelling is een landelijk experiment om te kijken hoe huurwoningen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 op systematische wijze energieneutraal gemaakt kunnen worden.
Hierbij werken bouwbedrijven en corporaties samen om energieneutrale woningen te realiseren.
‎Doordat energielasten door de bewoner voortaan aan de woningcorporatie betaald worden in plaats van aan de energieleverancier, kunnen de grote ingrepen aan de woningen gefinancierd worden.  De woningen worden hierdoor geheel gerenoveerd en zeer goed geïsoleerd. De woning gaat hierdoor minstens net zoveel energie opleveren als de bewoner normaal gesproken verbruikt.

Lefier doet mee aan dit landelijke initiatief en zal in totaal 1375 woningen voor haar rekening nemen.
De woningen in Stadskanaal worden oa voorzien van een warmtepomp met bodemcollector, warmteterugwinning (WTW ventilatie) en 29 PV panelen. Deze voorzieningen worden prefab aangeleverd op een Skid die door het dak van de zolder wordt gehesen. Verder zullen diverse installaties in de prefab gevel- en dakelementen worden geïntegreerd, zodat een  “Plug & Play” bouwmethode wordt verkregen. Toilet, keuken en badkamer zullen ook geheel worden vernieuwd.

Aalbers zal de installaties tevens langdurig gaan onderhouden.