Nieuws...!

Nieuwbouw brede school in Uithuizen

Opdrachtgever: Gemeente Eemsmond
Hoofdaannemer: Hegeman Noord, Stadskanaal
Adviseur: Adviesgroep HTD, Leens
Architect: Oving architecten, Groningen
E&W installaties: Aalbers
Oplevering: dec 2017

 

In januari 2017 zal worden gestart met de bouw van een brede school in Uithuizen in Gemeente Eemsmond. Aalbers neemt de gehele klimaat-, luchtbehandeling-, koeling-, sanitaire-, licht- en kracht-, iCT en beveiligings installaties in uitvoering.

Het gehele ontwerp zal door Aalbers in BIM 3d worden ontworpen.

Het gebouw zal worden verwarmd middels een warmtepomp installatie, waardoor een zeer laag energieverbruik zal worden bereikt. Bijzonder aan de luchtbehandeling is dat voor de meet- en regeltechniek oa gebruik zal worden gemaakt van BaOpt regeling.

In plaats van gerichte luchtstroming verzorgt het BaOpt systeem een ongerichte stroming. De toegevoerde lucht en de lucht in de ruimte worden perfect gemengd. Warmte onder het plafond, of koude op de vloer bestaan niet meer. De hele ruimte heeft dezelfde kwaliteit en temperatuur, hierdoor zijn er geen gerichte luchtstromingen meer en dus geen tocht.

Het mooie van BaOpt is dat het ook nog (veel) energie bespaart. Hierdoor wordt veel minder lucht verplaatst en wordt de toegevoerde lucht beter gebruikt. Dit resulteert in een verlaging van het energiegebruik met tenminste 25%.

De totale bouuwsom bedraagt 5.5 miljoen euro.