Nieuwbouw zorgcentrum Borgerhof


Recentelijk is met Koenen Bouw Emmen overeenstemming bereikt, over de realisatie algehele installatieopdracht van nieuwbouw Woon-zorgcentrum Borgerhof in Borger. Het project is momenteel een van de grootste bouwprojecten in Drenthe en heeft een totale bouwsom van ruim vijftien miljoen euro.


Op de locatie van de Borgerhof en de Eshof bouwt Woonservice een nieuw, modern wooncomplex bestaande uit 86 appartementen en diverse algemene ruimten. Met de nieuwbouw krijgt Borger een compleet nieuwe entree. De nieuwbouw zal  in 2 fasen worden gerealiseerd. Volgens planning zal in mei worden gestart met de nieuwbouw. De totale bouw zal ruim 2 jaar in beslag nemen.


Fase 1:
In mei 2017 wordt gestart met de nieuwbouw op de locatie van de huidige Borgerhof, die inmiddels is gesloopt. Hier worden 62 appartementen gebouwd. De appartementen krijgen een oppervlakte van 70 m2 en bestaan uit een woonkamer, badkamer en twee slaapkamers. Op de begane grond van het complex komen diverse algemene ruimten waaronder kantoren, kinderdagopvang, grootkeuken en restaurant. Het nieuwe woongebouw wordt voor de zomer van 2018 opgeleverd. 


Fase 2:
Na nieuwbouw van Fase 1 en als de bewoners hun intrek hebben genomen, wordt gestart met de sloop van De Eshof. Op de locatie van De Eshof komen 24 appartementen. Beide woondelen  worden aan elkaar verbonden tot een geheel. Het gehele project is rond de zomer van 2019 opgeleverd.
Architectuur Het ontwerp is gedaan door HJK Architecten uit Groningen. Borgerhof krijgt een moderne maar huislijke uitstraling.

  • Woonservice Drenthe, Westerbork

  • 2018

  • E & W

  • 1232, Groningen

  • Koenen Bouw, Emmen

  • HJK, Groningen