Realisatie 150 NOM woningen


In de provincie Groningen hebben we in totaal 150 woningen in recordtijd getransformeerd naar Nul Op de Meter in het aardbevingsgebied. Deze woningen maken deel uit van totaal 1.650 corporatiewoningen die in de provincie Groningen door een aantal bouwbedrijven worden versterkt en verduurzaamd.

De woningen worden veiliger gemaakt in verband met de aardbevingen door gaswinning. Dat betekent dat de constructie van de woningen sterker wordt gemaakt en daardoor beter bestand is tegen deze aardbevingen.

Gelijktijdig met het bouwkundig versterken, worden de woningen verduurzaamd en nul-op-de-meter (NOM) gemaakt. Dit betekent dat de energie die per jaar wordt gebruikt ook wordt opgewekt. Aalbers heeft hiervoor in eigenhuis een NOM energieconcept voor ontwikkeld. Met onze geheel zelf ontwikkelde Atech Energiemodule hebben we dit probleemloos kunnen realiseren. Meer info www.atechenergy.nl

De bestaande buitengevels en het dak worden vervangen door nieuwe bevingsbestendige buitengevels en een nieuw dak met zonnepanelen. De nieuwe gevels bestaan uit beton, isolatie en gevelbekleding met steenstrips. De nieuwe installaties bestaan uit een warmtepomp, WTW ventilatiesysteem en Energie management systeem.

Via het in eigen huis ontwikkelde webportal, kan het energieverbruik van de woningen worden gemonitord. 
www.mijn-energie.nu

 

  • 2019

  • E&W