Nieuws...!

Eerste paal nieuwbouw kantorencomplex Nijlicht Eemshaven

(Persbericht Nijlicht BV)
In de Groninger Eemshaven zal - bij binnenkomst vanaf de Eemshavenweg - een uniek multifunctioneel kantorencomplex verrijzen, genaamd Nijlicht “Poort van de Eemshaven”. Het gebouw moet ruimte bieden aan het midden- en kleinbedrijf (MKB) dat zich op havengerelateerde activiteiten richt. De eerste paal voor dit kantorencomplex wordt op een speciale nautische wijze ingeluid op woensdag 24 maart om 15.00 uur aan de Schildweg 16 in de Eemshaven.

De locatie is uitstekend gelegen voor dienstverlenende bedrijven om optimale diensten te verlenen aan een haven waar de komende jaren miljarden worden geïnvesteerd. Wat Nijlicht helemaal uniek maakt in de Eemshaven is dat het gebouw voorzien is van een eigen aanlegsteiger, die gehuurd kan worden van Groningen Seaports. Zo is het gebouw niet alleen goed bereikbaar via de weg, maar ook via het water.

Belangstelling
Diverse bedrijven hebben al belangstelling getoond om zich in Nijlicht te vestigen. Zo zal het Loodswezen en Groningen Seaports er een ruimte huren. Op dit moment zijn er al 3 bouwlagen verhuurd. Er is veel belangstelling voor de permanente kantoorruimtes op de beganegrond, de 1ste verdieping en de 2de verdieping. Deze units zijn te huur vanaf 40 m² tot circa 180 m² en worden sleutelklaar opgeleverd.

Nijlicht
Nijlicht is een complex met kantoren, vergaderruimtes en een informatiecentrum en is ontwikkeld door Willem Straat van Bouwstrategie BV uit Groningen in samenwerking met Bouwonderneming Benus uit Musselkanaal en Uithuizen. Het gebouw is onder architectuur ontworpen door architectenbureau René Wubs uit Loppersum. Het complex zal gebouwd worden door Bouwonderneming Benus uit Uithuizen en Musselkanaal. Eindbeleggers zijn Aalbers uit Nieuw Buinen en Gebr. Benus Holding.