Over Aalbers

Aalbers is een installatiebedrijf, die zich bezighoudt met de uitvoering van elektrotechnische- werktuigbouwkundige installaties in utiliteits-en woningbouw projecten in geheel Noord Nederland. Daarnaast is het bedrijf specialist in duurzame energie oplossingen.

De onderneming is opgericht in 1921, en telt momenteel circa 100 medewerkers. Aalbers heeft zich in de regio ontwikkeld tot een allround installatiebedrijf met een klinkende reputatie. Die reputatie is te danken aan een glasheldere visie op installeren.

Opdrachtgevers zijn; aannemingsbedrijven, wooncorporaties, zorg- en onderwijs instellingen, industriele sector, adviesburo's en overheden.

Geen ingewikkelde filosofie, maar een klare belofte: Aalbers installatietechniek levert een constant hoge kwaliteit en een voortreffelijke service, tegen een concurrerende prijs.

 

 

 

 


Geschiedenis

Winkel verkoop huishoudelijke apparaten op de hoek Zuiderdiep/Esdoornlaan te Nieuw Buinen.

Frederik Aalbers & echtgenote, Jan Aalbers, Gerrit Aalbers, Ypke van de Wei (knecht).

In de jaren 60 werd begonnen met het installeren van woningen

Bouwplaats anno 1971.

Winkel en werkplaats aan de Esdoornlaan te Nieuw Buinen.

In 1982 wordt de werkplaats a/d Esdoornlaan uitgebreid met een bedrijfshal van 600 m2. en kantoorruimte. De winkel werd omstreeks 1970 gesloten. Het bedrijf richt zich vanaf dan hoofdzakelijk op het installeren van woningen.

In 1982 wordt de werkplaats a/d Esdoornlaan uitgebreid met een bedrijfshal van 600 m2. en kantoorruimte. De winkel werd omstreeks 1970 gesloten. Het bedrijf richt zich vanaf dan hoofdzakelijk op het installeren van woningen.

Huidig bedrijfspand met kantoren, prefab-assemblage hal en magazijn bedrijvenpark Drentse Poort.

Huidige bedrijfspand Op 24 mei 1996 wordt het huidige bedrijfspand officieel geopend door burgemeester Koning van de Gemeente Borger.

  • 1920 - 1950
    Start onderneming: Winkel huishoudelijke apparaten

Visie

Er wordt gewerkt met korte communicatielijnen, waardoor overlegsituaties snel en efficiënt kunnen plaatsvinden. Een organisatie die erop gericht is, oplossingen te creëren voor het gehele installatieproces.

 

 


Certificering

ISO, BRL, NEN- en VCA (**) -normen dienen bij Aalbers Installatietechniek als ondergrens voor een integraal kwaliteits-, veiligheids- en ARBO systeem.

De laatste jaren zijn er veranderingen waar te nemen in de omgeving waarbinnen, Aalbers Installatietechniek zich beweegt. Om de marktpositie op lange termijn te kunnen behouden dient men steeds vaker een concurrerend beleid te voeren op gebied van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid.

Daarnaast vormen strengere regels van de overheid met betrekking tot het milieu, het veiliger werken en de terugdringing van het ziekteverzuim en arbeids ongeschiktheid, een constante bedreiging voor deze marktpositie. Deze veranderingen hebben ertoe geleid dat certificering van het veiligheidsbeleid voor Aalbers Installatietechniek volgens V.C.A. (Veiligheids Checklist Aannemers)- normen noodzakelijk is geworden.

Door onderhoud van dit systeem kan Aalbers Installatietechniek ook in de toekomst blijven voldoen aan de eisen, wensen en richtlijnen van de overheden, opdrachtgevers en andere belanghebbenden zodat de huidige marktpositie kan blijven behouden. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat KVGM binnen ons bedrijf de HOOGSTE prioriteit heeft.

Aalbers B.V. hanteert de Algemene Leveringsvoorwaarden Installerende Bedrijven 20024 (ALIB 2024), opgesteld Techniek Nederland.

Downloads

 

 


Organogram

 

 

 

 


100 jaar!

Aalbers ontvangt Koninklijk Predicaat Hofleverancier bij 100 jarig bestaan.

Op vrijdag 20 mei as bestaat Aalbers BV 100 jaar en dit zal worden bekroond met het Predicaat Hofleverancier. Deze aanvraag is ruim 1,5 jaar geleden ingediend en is sinds vorige week goedgekeurd door de Koning.
Hierbij worden wij In Drenthe het 9e bedrijf met deze koninklijke erkenning.

De koning kent het recht toe om het koninklijk wapen te voeren met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier". Het is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. De onderneming moet daarnaast minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. Het predicaat hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I.
Toekenning van het Recht het Predicaat te voeren wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.

De aanvraagprocedure start minimaal een jaar vooraf en heeft bepalingen betreffende het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'.

Het predicaat zal worden uitgereikt door Commissaris van de Koning Mevrouw Klijnsma in bijzijn van Burgemeester Borger Odoorn de Heer Seton.

Na de zomer in de maand september organiseren we een groot feest ter ere van ons 100 jarig bestaan

   

 

   

 

 

 

 


Media

Aalbers

Case film PV panelen

Prefab en Modulair installeren

Bedrijfsfilm Atech Energy


Sponsoring

  • V.V. Nieuw-Buinen (Hoofdsponsor)
  • FC Groningen
  • FC Emmen
  • Aalbers ATB- en wielerteam