Nieuws...!

Industriele opdracht in de Eemshaven

Opdrachtgever: SPIE Nederland
Adviseur: Holland Malt Ingenieurs, Lieshout
E-installaties: Aalbers
Oplevering: dec 2017

 

Aalbers verwerft opdracht van SPIE Nederland voor de aanleg van een licht- en krachtinstallatie bij Holland Malt Eemshaven. Holland Malt is een onafhankelijke, internationaal opererende mouterij, actief op alle continenten en gaat de mouterij-capaciteit in de Groningse Eemshaven fors uitbreiden.

SPIE, Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, werkt mee aan de capaciteitsuitbreiding van de mouterij van Holland Malt. 
Met de uitbreiding worden er in de Eemshaven twee state-of-the-art torens bijgebouwd waarmee de capaciteit verdubbelt van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar.

De verwachtte groei van de wereldwijde bierconsumptie en de groei in opkomende markten biedt grote kansen voor de mouterij van Holland Malt, dat de ambitie heeft om van de mouterij in de Eemshaven een van de grootste en meest duurzame van Europa te maken.

Aalbers is inmiddels begonnen met de voorbereidingen, naar verwachting zal in mei worden gestart met de elektrotechnische werkzaamheden in de nieuwe torens. De werkzaamheden zullen eind 2017 worden afgerond, zodat de uitbreiding begin 2018 in productie zal zijn.