Nieuws...!

Innovatie succes bij Aalbers!

Nieuw-Buinen. - Aalbers Groep werkt volop aan duurzame innovatieve installatie oplossingen. Dit is onlangs bekroond, doordat vanuit Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) een innovatie subsidie is binnengesleept, aldus algemeen directeur Gert Aalbers.

SNN heeft in het kader ontwikkeling modulaire prefab energiemodule (Skid), een innovatie subsidie aan Aalbers toegekend van ongeveer € 50.000,--. Deze subsidie, Versneller Innovatieve Ambities (VIA), stimuleert innovatie en economische ontwikkeling in het midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland.

Aalbers: “Wij kunnen met deze hoogwaardige innovatieve prefab Skid, zowel nieuwe- als bestaande woonhuizen in recordtijd energieneutraal maken. Dit sluit naadloos aan op de duurzame ambities van onze overheid in het nieuwe regeerakkoord. Deze prefab Energiemodule is een samenbouw van verschillende duurzame installatie componenten gecombineerd met besturingstechniek en monitorings-software. Hierbij zorgen wij dat de gasaansluiting van het nutsbedrijf wordt afgekoppeld.

Ook kunnen “Nul Op de Meter” woningen met dit concept probleemloos worden gerealiseerd.”

De zogenaamde AIT Skid 2.0 wordt geheel prefab, plug & play en just-in-time geleverd op de bouw, waardoor er aanzienlijk wordt bespaard op de bouwtijd en zijn faalkosten tot een minimum beperkt.

Via een bijbehorend Cloud-monitorings abonnement, kan een energie prestatiecontract worden afgesloten, waarbij 24/7 de energieprestaties worden bewaakt en gemonitord. Aalbers garandeert de eindgebruiker gedurende de looptijd van het contract, hierdoor een energie-neutrale woning.

Eindgebruikers kunnen via Mijn-energie.nu het energie verbruik live en op ieder gewenst moment monitoren, per dag, week, maand of zelfs over een langere periode. Hiervoor is door Aalbers een software applicatie met dashboard ontwikkeld, waarmee de eindgebruiker helder en optimaal inzicht krijgt in de energieprestaties.

Door het monitoren van het energie, zullen eindgebruikers worden gemotiveerd tot het nog spaarzamer omgaan met energie.

In het kader van de nieuwe energiewet en mogelijkheid tot het indienen van Energie Prestatie Vergoeding (EPV) door vastgoedbeheerders en woningbouwcorporaties, wordt het monitoren van energieprestaties in woningen een key element.

De productie van de module vindt plaats in een assemblage hal aan de Drentse Poort in Nieuw-Buinen en zal jaarlijks in enkele honderden woningen worden toegepast door Aalbers.

Volgens Aalbers is er naast eigen projecten in de regio, inmiddels ook interesse van landelijke groothandels die belangstelling hebben getoond in dit concept. De productie capaciteit kan hierop eventueel worden vergroot.