Nieuws...!

Nieuwbouw Anker Assen

 

Opdrachtgever: Woonconcept Meppel
Hoofdnnemer: HTO Assen
Architect: Axes Architecten, Assen
E- & W werken: Aalbers
Start bouw: april 2011
Oplevering: 2012

 

In het voorjaar van 2011 start de bouw van complex ‘Het Anker’ aan de Van Heuven Goedhartlaan waarin 59 sociale huurappartementen worden gerealiseerd. De verwachtte oplevering van deze appartementen is medio 2012. Het nieuwe gebouw is een ontwerp van het Assense architectenbureau Axes en zal gedeelte-lijk in het water van de vijver komen te staan.
 

Hoogbouw en laagbouw:

Het gebouw bestaat uit een hoogbouw en een laagbouw gedeelte. Het lage deel heeft vier woonlagen en staat op poten, waardoor de parkeervoorzieningen deels onder het gebouw kunnen worden gesitueerd. Het hoge deel heeft 10 woonlagen.
 

Verschillende woningplattegronden:

Nieuwbouwcomplex Het Anker kent veel verschillende woningplattegronden. In het laagbouw deel zijn twee verschillende woningtypes onderbracht, waarbij de verhouding tussen het woon– en slaapgedeelte aan de voorgevel onderling verschillend is. In het hoogbouw gedeelte zijn op elke woonlaag vier verschillende plattegronden, die elk via de twee vrije gevels een schitterend uitzicht over de stad bieden. De appartementen hebben allemaal één grote en één kleinere slaapkamer, waarvan de oppervlaktes per type woning verschillen. De woonkamer en keuken lopen in elkaar over.